Home » Blog » S-a modificat din nou examenul auto
tractari-auto

S-a modificat din nou examenul auto

Din seria “ce vraji mai faci cei de la ministere”, intra in atentia publica o stire destul de interesanta. Se pare ca examenul auto se va modifica, schimband procesul de a intra in posesia permisului de conducere. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 21 August si trebuie sa intre in vigoare pe 5 Octombrie. In acest ordin se precizeaza ca Ministerul Afacerilor Interne se angajeaza sa modifice modalitatea in care oamenii doritori de permis pot intra in posesia lor.

examen-auto

Cei care reusesc sa treaca de proba teoretica. insa sunt respinsi la proba practica vor putea sa sustina de mai mlte ori proba practica fara a fi necesara reluarea, de fiecare data a probei scrise. Insa, pentru a fi reexaminati la proba teoretica, acestia vor trebui sa plateasca din nou taxa de examinare si sa faca minim inca sase ore suplimentare pe teren.

Asadar, persoanele respinse la proba practica se pot programa pentru sustinerea unei noi probe practice dupa o perioada de 15 zile atat timp cat platesc taxa mentionata anterior si fac dovada ca au efectuat inca sase ore suplimentare, supravegheati de catre un instructor autorizat si specializat.

Perioada in care cursantii pot participa la proba practica ramane neschimbata (un an, pana expira dosarul depus la scoala de soferi). Dupa expirarea perioadei de un an, persoana in cauza trebuie sa refaca scoala  conform Ordinului MAI nr. 97/2015 :  „În cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire”.

Restul prevederilor raman valabile astfel ca cele doua probe (practica si teoretica) nu se sustin in aceeasi zi. Sustinerea in aceeasi zi se poate intampla doar in cazul probelor teoretice pentru doua sau mai multe categorii, exceptand cazurile in care obtinerea unei categorii depinde de detinerea altei categorii.