Home » Blog » Ce se intampla in scandalul Dieselgate si Volkswagen?
tractari-auto

Ce se intampla in scandalul Dieselgate si Volkswagen?

De ceva vreme cuvintele “dieselgate” si “Volkswagen” sunt pe buzele tuturor. De ce? Datorita scandalului ce a izbucnit recent in cadrul companiei Volkswagen legat de montarea unui soft special menit sa pacaleasca testele de poluare pe un numar de 11 milioane de masini. Destul de indraznet gestul lor am putea spune.

Recent, Martin Winterkorn si-a dat demisia din cadrul firmei aparand intr-o mesaj video in care isi cere iertare pentru cele intamplate.” Manipularea si Volkswagen sunt lucruri care nu ar trebui sa mai stea niciodata impreuna. Imi pare rau ca am inselat increderea a milioane de oameni din intreaga lume. Imi cer scuze.

sigla-vw

Acelasi lucru l-a facut si directorul general al Volkswagen Statele Unite declarand ca producatorul a incalcat reglementarile tarii respective. “Compania noastra nu a fost cinstita cu autoritatile americane si fata de dumneavoastra. Recunosc, am dat-o in bara. Acum trebuie sa reparam toate masinile,” a mai spus Michael Horn, directorul general al grupului Volkswagen America.

Ancheta inceputa recent se poate extinde din Statele Unite catre Europa si Asia. Insa ceea ce este foarte interesant este ca in Europa legislatia RAR nu coincide cu cea din Statele Unite. Astfel ca desi 11 milioane de masini au motoare diesel si soft cu probleme, ele nu incalca regulamentul European de poluare.

Din pacate, raul a fost deja comis astfel ca de la data la care a inceput intreaga poveste si pana acum, Volkswagen a pierdut 28 de miliarde de euro la bursa, iar actiunile sale au scazut cu 36 %.

Greu de spus cum va reusi Volkswagen sa isi revina din acest scandal, insa cu siguranta vor mai fi cheltuiti foarte multi bani pentru modificarea masinilor puse deja in vanzare. Ce parere aveti: va reusi sau nu Volkswagen sa iasa cu reputatia curata?